Полезни аксесоари за училище

Сматрфон

Знаем, че смартфоните вече не са просто забавление, а са необходимост за учениците. Една от основните причини, разбира се е, че по този начин имаме връзка с тях по всяко време. 

Друга причина е, че могат да правят проучвания и да търсят информация, свързана с училищните дейности.

Не на последно място смартфонът при по-големите ученици може да бъде полезен, защото им дава достъп до учебни платформи и информационни мрежи за ученици. 

Същото важи и за социални мрежи, чрез които могат да поддържат постоянна връзка с други ученици, с които работят по проекти, както и с преподаватели.

Power bank

Power bank или преносима батерия е зарядно устройство, което се захранва в контакт или компютър и можете да го ползвате като зарядно за смартфона си където и да сте. 

Преносимото зарядно е изключително полезно за учениците, защото подсигурява родителя, че дори батерията на смартфона на ученика да падне, родителят знае, че ще има връзка с него, защото той има удобно зарядно.

Добре е да съобразите големината на преносимото зарядно с големината на батерията на телефона.

Лаптоп

Лаптопът е важно устройство за ученика, защото му позволява да работи спокойно от вкъщи по учебните проекти. 

Днес образованието е до голяма степен интерактивно и лаптопът помага на децата в това отношение.

Добрият лаптоп за учене не е задължително висок ценови клас. Достатъчно е да има издръжлива батерия, да е лек и удобен за пренасяне в чанта и да има достатъчно бърз процесор, за да може ученикът да работи безпроблемно с него.

Ето някои неща, които да съобразите, когато избирате преносим компютър за детето:

  • Екранът да е качествен, за да не вреди на очите;
  • Да бъде лек и лесен да пренасяне;
  • Да има достатъчно USB входове;
  • Добре е да инсталирате основните програми, с които ученикът ще работи. Най-лесно това става с инсталиране на MS Office.

Удобно кресло

Когато говорим за лаптоп, е важно да не забравяме и креслото или работния стол, който ученикът използва вкъщи. 

Хубаво е креслото да е не само удобно, но и да осигурява правилна стойка и добра опора за гърба. Така колкото и време да прекара в учене или работа на лаптопа, можем да предотвратим проблеми с гърба и кръста.

Може да намерите кресла, които имат вход за зарядно за телефон.

Безопасни слушалки

Слушалките са нещо, което всеки ученик носи със себе си. Въпреки че има слушалки на различни производители и в различен ценови клас, за предпочитане е да инвестираме малко повече в слушалките, за да осигурим здрав слух на детето.

Качествените слушалки задължително имат гаранция поне една година.