игри за PS4

Откъде се свалят игри за PS4?

PlayStation традиционно е най-популярната игрова конзола с контролери в България от края на 90-те години. Разнообразието от налични игри вече е толкова голямо, че буквално изборът е максимално труден. Освен на дискове от Sony предлагат и онлайн теглене на видеоигри за PS4. Основният въпрос е откъде е възможно легитимното изтегляне и от кои сайтове? По-долу ще се опитаме да дадем точни отговори на тези и други интересни въпроси.

На дискове или теглене на игри за PS4 в цифрови версии

Компакт дисковете или обозначаваните още с абревиатурата CD отдавна са стари средства за съхранение, тъй като технологиите доста напреднаха. Но защо Sony все още ги продава, тъй като конзолата PS4 е сравнително нова и позволява теглене и съхранение върху вградената памет? От компанията са на мнение, че все още има достатъчно търсене на CD вариантите и продължава да ги предлага. Другото предимство на съхраняваните върху дискове за PS4 приложения е, че ако акаунтът ви бъде откраднат, всички заглавия се загубват, дори и тези, които вече сте купили.

За да предотвратите или поне, значително да намалите риска от кражба на акаунт, измислете сложна парола, комбинираща големи и малки букви с цифри. Използвайте верификацията в две последователни стъпки и чрез потвърждение на влизането посредством имейл или телефон.

Тегленето в цифров формат също има своите предимства. Имате достъп от всяко място, само с влизането в системата чрез предварително създаден акаунт. Съхранението в библиотека не заема физическо пространство в помещението, както дисковете. Цените обикновено са фиксирани, освен ако не тече промоция. Другото основно предимство на този вариант е липсата на нужда от търсене на определен диск и неговото поставяне в PS4.

Откъде се теглят игри за PS4

Съществуват платени и безплатни PlayStation 4 игри. Първите са достъпни в интернет директно от фирмения магазин PlayStation Store. За да започне тегленето, преминете през следните стъпки:

  • отидете в приложението Плейстейшън Store и в лентата за търсене въведете желаното заглавие или някои ключови думи. Можете да направите своя избор и от списъка с предложените трендове;
  • след щракване върху избраното заглавие ще отидете на неговата страница, откъдето го добавете в пазарската кошница и щракнете върху “Плащане„;
  • на същия прозорец, ако притежавате код за отстъпка, ще можете да го въведете и да се възползвате от намалението. След въвеждане, общата сума за плащане се актуализира;
  • преминете към следващия прозорец, където извършвате плащането и тегленето.

В приложението на PlayStation Store съществува и раздел с безплатни игри, от които можете да се възползвате веднага. С изтеглянето се извършва автоматично инсталиране и готовност за забавление.

При наличието на месечни абонаменти за PlayStation Plus, геймърите получават различни изненади. Абонаментните нива са три: Essential, Extra и Premium. Първите получават възможност за онлайн мултиплейър, добавяне на нови игрови заглавия към колекцията си и различни оферти от магазина. Вторите получават пробни демо-версии преди покупка, стрийминг услуга и стари версии от предните поколения на конзолата. Третите, за да играят онлайн се нуждаят от план за членство в PlayStation Plus. Някои безплатни предложения, като Call of Duty Warzone и Fortnite, нямат това изискване.

Как става тегленето на игри за PS4 през телефона

Възможно е да сваляте нови или стари заглавия с различни размери на файла онлайн директно от телефона. Това става възможно, благодарение на приложението Sony PlayStation, достъпно за инсталиране в Google Play за Android или App Store за iPhone. След стартиране на приложението, влезте си в акаунта в PlayStation Network (PSN) и в PlayStation Store от горния ляв ъгъл на приложението. Намерете желаните заглавия от каталозите, добавете ги в количката и извършете плащането. След това започва тегленето на приложението за PS4. В някои случаи имате и изпробване с безплатна демо версия.

За тегленето на вече съществуваща безплатна или платена игра, през приложението за телефон щракнете върху иконата на акаунта, в дясно на екрана. Сега отидете на „История на покупките“ от менюто и ще видите всички заглавия. Като направите своя избор, щракнете на бутона теглене в PS4 и свалянето ще започне автоматично.

Как да теглите игри от уеб браузър

Възможно е тегленето на игри за PS4 и директно от уеб-браузъра на компютъра. За целта, влезте в сайта на PlayStation Store и в акаунта си, чрез щракване на бутона „Вход“. Всичко е идентично на описаните процеси през телефона, но ги извършвате през браузъра. Намирате платените или безплатни приложения, добавяте ги в пазарската количка, плащате и теглите.

За да получите каталог от множество различни игрови предложения и евтини оферти, от Bazar.bg съветват да прегледате специализираните сайтове за обяви в интернет. Там ще откриете различни стари и нови, познати и непознати заглавия.