restorebg_logo

Откъде да купим лаптоп

restorebg_logo

Лаптопите са компютри, имащи някои основни преимущества, което ги прави и много предпочитани сред масовия потребител. Когато обаче вече разполагаме с нужния бюджет за покупката, възникват логичните въпроси, от къде да купим новия си компютър, на коя марка да е и как да го избера? Нека ние от онлайн магазин за техника Restore.bg да Ви помогнем и то на ниски цени!

Какви параметри при избора на лаптоп са важни

Важно е когато стигнем до момента на избора на новия си компютър, правилно и с точност да определим параметрите, производителя и какво ще правим на новия си лаптоп. Ако ще го използваме за музика и интернет, то не бива да се насочваме към най-производителните компютри. Вие просто ще използвате 10% от капацитета, а всъщност ще дадете много пари.

 

Ако обаче възнамерявате да играете най-съвременните игри с максимални настройки на графиката, то следва да си приготвите по-висока сума за геймърски компютър. Важните параметри, които трябва да съобразите са:

  • големина на екрана – тя се записва в списъка от параметри в инчове – от 10” до 15,6”. Ако често ще пътувате и ще го носите в чанта, то заложете на по-малък вариант;
  • модел на процесора – основните две марки на този пазар си остават Intel и AMD. Това са двата най-големи отраслови производители и конкуренти, но Intel е водещата марка, поради по-успешните си по параметри процесори;
  • графична карта – съвременните видеокарти при лаптопите обикновено са вградени в процесорите и за домашни нужди е препоръчително графичното изчисление да може да осигурява поне възпроизвеждане на HD или Full HD видео-клипове;
  • RAM – оперативната памет трябва да е поне DDR4, като за домашни нужди 4GB са напълно достатъчни.

 

Ако се затруднявате, свържете се с оператор на онлайн магазин за техника Restore.bg

Кое е по-добре лаптоп или компютър

Лаптопът е за предпочитане ако често искате да го пренасяте. От друга страна, настолните компютри не са удобни за пренасяне, но притежават по-добри параметри. Ние в онлайн магазин за техника Restore.bg имаме подходящите решения.

Коя марка е най-добра

Експертите препоръчват да се доверяваме на големите и известни производители в бранша, защото тези марки са с дългогодишен опит в производството на подобна техника. Такива производители например са марките, като Apple, Lenovo, HP и Dell. В онлайн магазин за техника Restore.bg предлагаме продуктите на тези марки, така че уверете се сами!

Защо да го закупите от Restore.bg

Защото в онлайн магазина за техника Restore.bg се предлагат само маркови лаптопи на доказалите се в бранша производители, а самите продукти са на значително по-ниски цени. Това се дължи на факта, че стоките попадат в категорията “Демонстрационни” или “Втора ръка”.