Най-добрия лаптоп за игри – Dell Alienware

Кой е най-добрият лаптоп за игри

Преди години геймърските лаптопи не се различаваха много от всички останали. Важното беше да има процесор Core i7 и допълнителна видеокарта и можеше да го считаме за най-добрият. Не се обръщаше толкова много внимание на разликите на тези лаптопи, тъй като и не бяха много. Днес обаче, нещата са малко по-различни. Всеки запален геймър иска да има най-добрият портативен компютър, с най-добрите характеристики.

Dell Alienware

Модел, който изцяло и постоянно преоткрива понятието “гейминг лаптоп”, благодарение на своето качество и иновации. Моделът е с голяма мощност, има специално охлаждане, механични клавиатури и какво ли още не, което го прави истинско бижу. Преди да се спрем на техническите характеристики, нека обърнем внимание на външният вид. Първото нещо, което ще впечатли истински запалените геймъри е, разбира се, дизайнът. Този лаптоп е събрал всичко най-добро в себе си – светещо лого (очите на извънземното светят) на външната част на капака, светлини на клавиатурата, които да регулирате, функционални клавиши, голям и удобен тъчпад, бутони, които се натискат лесно и приятно.. Материалът, от  който е изработен, придава здравина на целия корпус, като няма място за сравнение с другите модели, сякаш изработени от евтина пластмаса, на пазара. 

Технически характеристики:

Екран – размери 17.3″ (43.94 cm) Матово покритие, Tobii-Eye, IPS, 4K Ultra HD (3840 x 2160)
Процесор Intel Core i7-8750H , 6-ядрен
Хард диск 1 TB HDD SATA 7200 оборота/м
Батерия 99 Wh Lithium-Ion
Видео карта NVIDIA GeForce GTX 1070

Най-добра конфигурация

Конфигурациите биват два вида – готови и поръчкови. Готовите са тези, които предлагат съчетание от определени параметри и са окомплектовани като завършена система. При поръчковите конфигурации, вие сами избирате всички задължителни компоненти, като дънна платка, процесор, видео карта и други. Има много фактори, с които да се съобразим, за да изберем най-добрата конфигурация за нас. Игрите, които предпочитате също влияят на избора ви. Процесорът и видео картата за други важни компоненти.  В крайна сметка, ако предпочитате игри, които натоварват предимно графиката, заложете на конфигурация с Intel Core i5, но ако искате нещо наистина добро и максимална мощ, то най-правилният избор е Core i7.

Цена

Цената силно варира, в зависимост от вашите нужди и желания. Различните конфигурации ни предлагат различни цени. За да смъкнете от нея, помислете кои от всички предоставени екстри не са ви нужни. Ако искат да запазите всички от тях, но ви се струва прекалено скъпо, заложете на по-бюджетен лаптоп, със сходни характеристики.