Най-добрите туристически раници

Най-добрите туристически раници

Походите сред природата са страхотен начин за разпускане след дългата и натоварена седмица. Тръгвайки на път, трябва да носите всичко от първа необходимост, за да избегнете неприятни ситуации. А за да ви е удобно да го носите със себе си, туристическите раници са най-доброто решение. Специализирани за целта, тези спортни модели, ще ви бъдат удобни и ще ви помогнат да пренесете всичко, което е възможно да ви потрябва по време на прехода. Изберете сами или се обърнете към консултант, който най-добре ще ви насочи към правилната покупка.

 

Как да изберем най-добрата туристическа раница

Всеки модел притежава различни характеристики, с които е добре да се запознаете преди да изберете. Най-общо, туристическите раници разделяме на детски, дамски и мъжки. След това е добре да се съобразим с нейната вместимост, която се определя в литри. Моделите на Adidas и Quechua предлагат различни цветови комбинации, допълнителни аксесоари, размери, форми и цени. Най-добра туристическа раница за вас е тази, в която можете да съберете всичко необходимо, без да се чудите кое да оставите, защото в нея вече няма място. 

 

Как да я подредим

Ако туристическата раница е правилно подредена, много по-лесно бихте се справили с пренасянето и. Направете подредбата в няколко стъпки:

  • Поставете меката част на палатката и спалният чувал най-отдолу, плоско сгънати, с еднаква ширина;
  • Колчетата и другите аксесоари за палатка поставете близо до гърба, което ще ви даде и по-добра опора;
  • Подредете пликовете с хранителни продукти в празното пространство. Опаковайте ги добре;
  • Съдовете се поставят така, че да не пречат на носенето;
  • Най-отгоре, подредете личните си вещи, отново опаковани в плик.

Ако все още имате празни пространства отстрани, наредете там резервни обувки, консерви или други необходими предмети. Прикрепяйте колкото се може по-малко неща към външната част на туристическата раница.

 

Колко литра е препоръчително да бъде тя

На пазара се предлагат модели от 30, 40, 50, 60 литра, както и други по-малки и по-големи. Препоръчително е да се съобразите с времетраенето на похода и какво ще е необходимо да носите. Ако отивате на планинска разходка за ден, то определено нямате нужда от много голям модел. Предлагат се още и такива, които дават възможност за носене на дете, които са изключително удобни, особено ако те е още съвсем малко. Разгледайте различните модели и се запознайте с характеристиките им. След това закупете тази, която е най-подходяща за вас.