Лаптопи за игри

Как да изберем лаптоп за игри

Това е скъпа покупка, която внимателно трябва да изберем. В зависимост от видовете игри, той се натоварва повече или по-малко. Затова, внимателно помислете, и изберете най-подходящият за вас.

Кои са най-важните компоненти на геймърския лаптоп

Да започнем с графичната карта (GPU). Повечето съвременни игри са свързани с 3D графиката, затова картата е от голяма важност. Продължаваме с процесорът, който притежава тактова честота и ядра и колкото повече е тя, толкова по-добър е изборът ви. RAM паметта за такъв тип лаптоп обикновено е 8GB, което е напълно достатъчно. Разбира се, има и конфигурации с 16 и 32GB, които предоставят повече възможности. SSD определено е по-добрият избор пред  HDD. Тъй като не използва механични части за съхранение, а флаш памет, SSD ускорява цялата ви система, както и зареждането на игрите. Когато става въпрос за екрана, трябва да обърнем внимание на резолюцията. Клавиатурите, които се използват обикновено са от масов тип. Те светят в различни цветове, в зависимост от вашият избор. Има и изключения, които са с механични клавиатури, което прави лаптопът ви по-тежък. Нека поговорим и за теглото и размера. Не винаги лаптопите за игри са толкова тежки. Можете да намерите такъв с две графични карти, мощен процесор, голям екран и силна батерия, който е по-лек и тънък и предоставя висока производителност. 

ASUS ROG

Името му произлиза от Republic of gamers. Съчетава елегантен дизайн, агресивни елементи и изключително добри характеристики. Марката има свои отличителни дизайни. Предоставя ви качествени продукти,съобразено с цената, които обаче нямат много опции за промяна по желание на клиента. Те съчетават в себе си:

  • добра производителност;
  • мощност;
  • бързина;
  • висококачествено аудио;
  • олекотени и удобни за пренасяне.

MSI

Ако става дума за игри, думата с която можем да наречем тази марка е иновативна. Моделите имат агресивен дизайн с червени нотки. Обикновено за 17 инчови, но е възможно да намерите и 15 инчови. Без никакво притеснение, MSI  правят RAID от четири SSD диска, което им придава допълнителна уникалност. Притежават механична клавиатура и дигитален тъчпад. За добрата си конфигурация, цените на които моделите се предлагат са изключително атрактивни.

Lenovo legion

Моделите за игри са с по-скромен дизайн. Въпреки това, те притежават изключително добри характеристики. Моделите са по-евтини, в сравнение с тези на конкурентните марки. При всеки модел може да видите по 4-5 различни конфигурации и да изберете тази, която е най-удачна за вас и вашата геймърска страст.

Acer Predator

Това е името на лаптопите за игра, които Acer предлага. Те притежават характеристики, които не са за изпускане. Има модели с тънко и леко шаси, което ще привлече вниманието ви. Какво ги отличава:

  • отлична обща и графична производителност;
  • тънки дизайни;
  • висок клас видео карта;
  • удобна клавиатура;
  • скоростен трансфер на данни.