iPhone 14

Кога излиза iPhone 14?

Съвремието се характеризира с технологичен напредък от големите брандове, които продължават да творят. Сравненията между различните телефони, независимо дали Apple или друга марка, винаги са налице. Именно затова различните компании се стараят да правят по-добри специфики и възможно най-много подобрения.

През кой месец ще излезе новият iPhone 14?

Не е чудно, че голямата новина беше хвърлена от Apple с анонсирането на новия им телефон. Поредицата ще бъде продължена от iPhone 14, който скоро се очаква да излезе официално. След като предишният модел не оправда напълно големите очаквания, то Епъл ще се постараят да подобрят неимоверно своя нов апарат.

Много хора се питат “Кога, през кой месец и на коя дата ще излезе новият смартфон?”. Официалната дата на представяне е 7-ми септември, предпоръчките стартират от 9-ти, а наличност по магазините се очаква да има след 16-ти септември. Брандът, основан от Стив Джобс, изненадва аудиторията си сравнително често.

Дългият период преди представянето му се дължи и на новия материал, от който ще бъде изработено устройството. Предишните модели бяха алуминиеви, но сега от Епъл са решили да преминат в друга посока и да заложат на титанова сплав. Това ще направи телефона по-тежък, но по-устойчив на удари.

С какво ще са по-добри новите айфони?

iPhone 14

Мнозина се чудят какви предимства ще има новият iPhone 14, в сравнение с предишния айфон. Засега е известно, че бъдещата серия от устройства включва стандартния iPhone, Mini, Max, Pro и Pro Max моделите. За различните са налични иновативни цветове, като черно, синьо, зелено, лилаво, червено и бяло.

Говори се, че основните характеристики, по които смартфоните от новото поколение ще се отличават, са на камерата, процесора, както и подобрени оптимизации на екрана. Освен това честотата на опресняване и всичките останали ъпгрейди няма да навредят на живота на батерията.

Камерата е значително подобрена при iPhone 14. Основната камера ще е 48-мегапикселова, докато селфи камерата ще бъде 12 мегапиксела. Основният ъпгрейд е възможността да бъде заснето селфи видео в 4К резолюция с 60 кадъра в секунда. При 1080 пиксела клип може да достигне и до 120FPS.

При основната камера е добавена възможността за 8К качество видео клип в рамките на 30 кадъра в секунда. iPhone 14 няма да разполага с порт, което го прави напълно безжичен – това е първият такъв продукт на Apple.

Разликите между стандартния модел, мини варианта, макс, про и про макс, се изразяват най-вече в размера на дисплея и големината на паметта. Чрез 14-тото поколение на Айфона, разработчиците от Apple продължават да оптимизират своята операционна система.

Каква ще бъде цената на новите модели?

Кога излиза iPhone 14

Новият айфон предстои да бъде официално представен на света. Усилено се говори за множеството промени на фона на предишното поколение. Те са значителни, което според много източници ще доведе до покачване на цена на iPhone 14 Pro Max. Засега това са само слухове, но няма да е учудващо те да се превърнат в реалност.

Има и странични фактори, които довеждат до евентуалното поскъпване на продукта на Apple. Като такива се окачествяват инфлацията и подобрените специфики на iPhone 14. Твърди се, че устройствата могат да поскъпнат между 10 и 15%, като в такъв случай в България се очаква той да струва около 3000 лева. 

Ъпдейтите, които разработчиците приготвят за клиентите си са фактор, причиняващ евентуалното увеличение на цената на телефона. Той ще получи и система за охлаждане, което е иновация на компанията създател. Друга функция, която Епъл тестват, е тази за известие при катастрофа.

Тази опция позволява при идентифициране на пътен инцидент, смартфонът автоматично да набере бърза помощ. Освен това подобреният Wi-Fi сигнал е друга характеристика, причиняваща поскъпване. Затова се използва по-силна честота на свързване.

Кога да очакваме iPhone 14 в България?

Промените в спецификите и материала на изработка предизвикват вълнение в любителите на айфон телефоните. Фен базата в родината ни също очаква с нетърпение излизането на следващото поколение. Засега все още не е ясно на коя дата се очаква смартфонът да пристигне в България.

Има предположения, че първо ще бъдат пуснати в продажба модели в списък от страни, в който името на България не фигурира. Твърде вероятно е телефонът да бъде изложен у нас две или три седмици след официалното му пускане в продажба на най-вероятно по-високи от стандартните цени.

Датата на анонсиране на iPhone 14 e 7-ми септември 2022 г., беше представено всяко устройство и беше обявена датата на пускането в продажба на мобилните устройства – 16-ти септември. Вероятните цени ще надхвърлят 1099 щатски долара.

Излизането на iPhone 14 чука на вратата и със сигурност е вълнуващо. Подобрените му характеристики зареждат с оптимизъм клиентите и очакванията са високи. Специалистите от онлайн магазин Ardes.bg напомнят, че ще могат да се срещнат всички модели на айфона в продажба, след като пристигнат в България.