mackbook_pro_restorebg

Какво е бизнес лаптоп

mackbook_pro_restorebg

Бизнес лаптопът е необходим на хората, които често им се налага да пътуват и да поддържат кореспонденция с клиенти или служители. Какви са особеностите при избора на подходящата техника, нейните характеристики и цени, ние от онлайн магазин за техника Restore.bg ще се опитаме да обясним.

Какъв бизнес лаптоп да закупите

Важно е да се вземат предвид нуждите ни. Тоест, какво очакваме от бизнес лаптопа и какво ще правим на него. Ресурсоемки програми ли ще използваме, като такива за 3D моделиране или ще пишем мейли и ще водим чат кореспонденция по интернет? Ако преносимата Ви машина е нужна за 3D, то трябва да се насочите към покупката на работна станция с мощни характеристики.

 

Ако е за онлайн общуване, писане на мейли, стартиране на офис програми, текстообработка, презентации и електронни таблици в Ексел, можете да заложите и на “по-слаб” бизнес лаптоп. Ние в онлайн магазин за техника Restore.bg имаме подходящите решения.

Кои са най-важните характеристики при избора

  • Бизнес ноутбукът трябва да е с елегантен дизайн, подходящ за всякаква корпоративна среда;
  • Да е лек за пренасяне и удобен за употреба. Моделите до 2,2 кг са идеални;
  • Сигурността. Тъй като на работната машина се съхранява поверителна фирмена информация, необходимо е да е оборудвана със сигурна защита от неоторизиран достъп, дори и при кражба. Такава технология е например заключването с пръстов отпечатък;
  • Производителността не е нужно да е много висока и ТОП, защото обикновено такива ноутбуци се използват за стартиране на текстови програми и водене на онлайн кореспонденция;
  • Автономност – препоръчително е новият Ви бизнес ноутбук да може да издържа с едно презареждане на батерията поне един стандартен работен ден от 8 часа.

Каква операционна система да изберете

Ако се ориентирате към Apple, то ще трябва да работите с операционната система macOS, която е с отлични характеристики. В противен случай Ви съветваме да заложите на Windows OS или на Chrome OS. Предпоследната OS е на Microsoft и е най-разпространената настолна операционна система към момента.

 

Chrome OS е операционна система собственост и разработка на Google. Тя е нова на пазара на настолните OS. Може да бъде срещната във фирмените бизнес лаптопи Chromebook. Самата ОС е Cloud-базирана и промените, които извършвате се синхронизират мигновено и с останалите Ви свързани към облака устройства.

Откъде да го закупите

Бизнес лаптопите в онлайн магазин за техника имат отлични характеристики, операционна система и са почти като нови, защото са използвани за демонстрационна техника. Имаме и категория продукти втора ръка. Те са употребявани, но са предварително тествани. Цените при отделните категории са различни, но са по-ниски от новите предложения.