televizorlg_restorebg

Каква марка телевизор да изберете

Posted on : by : admin

televizorlg_restorebg

Изборът на LED и LCD телевизор днес е значително по-труден, защото в момента разновидностите са много повече. Въпреки това, ако сме малко по-информирани относно особеностите, техните производители и поддържаните технологии, бихме се улеснили доста. Ние от онлайн магазин Restore.bg ще Ви помогнем.

Какъв телевизор да си закупите

Експертите съветват да избираме популярните производители, защото имат добре изградени технологии за производство и са се доказали в съответната област. Имат широк кръг от почитатели и продуктите им са много дълготрайни и с продължителни гаранции.

 

При избора съобразете и големината на екрана. Тя се посочва от производителите в инчове и е измерена по диагонал. Например имате избор от 43” до 65”. Важно е също да вземем под внимание и функционалната страна. Основно съществуват два вида, а именно обикновени и смарт. Обикновените са със стандартен базов набор от възможности, докато смарт-вариантите имат до голяма степен сходство с компютрите.

Какви са разликите между LED и LCD

Разликите са значителни, защото това са две отделни технологии, използвани от производителите в съвременните телевизори. 

  • LCD – съкращение от Liquid Crystal Display, което в превод на български означава дисплей с течни кристали. LCD представлява тънка черна матрица, в която под въздействието на електрически ток се активират течни кристали във вид на отделни плътни една до друга точки, образуващи картината;

 

  • LED – съкращение от Light Emitting Diodes и може да се преведе, като подсветка със светодиоди. LED всъщност оказва само промяна в задното допълнително осветление. То гарантира значително по-контрастна картина, по-голяма икономия на електроенергия и по-добро възпроизвеждане на черното. За да се подобри цветопредаването, в LED технологията за задно осветление са използвани различни по цвят светодиоди – зелени, червени и сини (RGB).

Къде се произвеждат телевизори LG

LG Electronics е южнокорейска компания със собствени производствени фабрики и подразделения, които й осигуряват отделните компоненти за всеки телевизор. В същото време, производителя притежава и развива собствена операционна система, която се казва WebOS. Тя е специално адаптирана за големите фирмени екрани и е изключително удобна и поддържа инсталирането на допълнителни странични приложения.

Защо да ги закупите от Restore.bg

Защото в нашия онлайн магазин се предлагат демонстрационни модели LED и LCD телевизори, използвани за рекламни продукти на различни изложения или магазини. Отличават се със значително по-занижените си цени, а в същото време са като нови и напълно 100% функционални. С всеки закупен телевизор получавате и гаранционен срок, а понякога дори правим и промоционални кампании за още по-изгодни покупки.