iphone7-restorebg

Каква е разликата между айфон и смартфон

Posted on : by : admin

С представянето на първият iPhone в света на 9 януари 2007 г., американската компания Apple направи революция в света на смартфоните, показвайки предимствата на управлението им с тъчскрийн и представяйки новата си ОС iOS. Кое обаче още отличава съвременния Айфон от останалата подобна техника на пазара и какви iPhone предлагаме в нашия онлайн магазин.

Каква операционна система използва iPhone

ОС на американския производител е разработка специално за фирмените смартфони на компанията (iPhone, iPad, iPod) и тя не може да бъде срещната в друга техника на страничен производител. Особеното при нея е, че тя е изключително интуитивна и лесна за употреба, дори и от деца. В същото време, както е присъщо за всички смартфони на производителя, тя е невероятно устойчива срещу вируси и всякакъв друг злонамерен софтуер, което не може да се каже за прекия конкурент в лицето на Android OS.

iphone7-restorebg

Въпреки, че е изключително лесна за управление на фирмените смартфони, iOS платформата е невероятно функционална и поддържа множество вградени и външни приложения. Особеното при тази ОС е, че тя е доста добре оптимизирана за работата с хардуера на айфон, което го прави изключително производителен, дори и в режим на многозадачност.

Какви са основните разлики със смартфоните

Основната разлика, когато използвате Айфон е, че имате достъп до отлично защитена и сигурна фирмена екосистема. Тя се състои от множество собствени приложения, като: 

  • Touch ID – технология за разпознаване на пръстовите отпечатъци;
  • VoiceOver – предназначена е за незрящите хора. Тя позволява управление с глас;
  • Apple Pay – разплащателна система, произведена от компанията за собствените й продукти.

 

Получавате пълна синхронизация и свързаност между отделните айфони и таблети на компанията. Облачната услуга iCloud пък ще Ви позволи да съхраните личните си данни и контакти на сървърно пространство и да имате достъп от своя iPhone от всякъде и по всяко време до тях.

 

Използвайки iOS базирана техника, както вече стана ясно, можете да инсталирате множество странични и сигурни iPhone приложения от специалния магазин на компанията AppStore.

Къде се произвежда

Отдавна е ясно, че производителя обича аутсорсинга, което означава, че тя няма собствени производствени фабрики, а възлага производството и сглобяването на всички iPhone на външни фирми подизпълнители. Например, паметта на апаратите се произвежда от Samsung, камерите от Sony, а сглобяването им е възложено на китайската Foxconn.

Колко струва айфон 7 

Тъй като айфон в нашия онлайн магазин за техника е или втора ръка или демонстрационен, той е със значително намалена цена. Демонстрационните смартфони  са тези, които са използвани за мостри на рекламни щандове и те всъщност са като нови и с пълната си функционалност. В зависимост от това каква техника ще изберете, най-евтината е малко над 500 лв и достига до над 800 лв.

Company Reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *