монитори

Как да тестваме монитор втора ръка?

Днес има голямо разнообразие от монитори, някои от които са доста скъпи и много хора с ограничен бюджет прибягват до покупката на модели за работа или такива за игри втора ръка. На какво да обърнем внимание в този случай, споделят от онлайн магазин за доставка на употребявани монитори и друга техника Квант Сервиз.

Добре ли е да купуваме монитор втора ръка?

Сред моделите от висок клас са тези за игри или за професионална графична обработка, където качеството на матрицата, разделителната способност и честотата за обновяване на пикселите са много високи. Това са параметри, които значително увеличават цената и не са по джоба на всеки. В подобни случаи е подходящо да се обърнем към специализираните магазини за употребявани компютри и периферни устройства. Когато купуваме втора ръка техника, можем да спестим до 59,5% от стойността.

От къде е препоръчително да се купи?

Предпочитаните места за покупка на втора ръка монитор са сайтовете за обяви. Добре е да се използват популярните такива с множество оферти и възможности за бързо сравнение на различните ценови предложения. При покупката на втора употреба техника, никога не се изпращат пари предварително, поръчката е с наложен платеж и тест и преглед. Проверете външния вид на продукта и степента на следите от използване. Ако външността е много увредена, то и отношението към продукта е било същото и е по-добре да се върне.

Можете да се обърнете и към специализиран сайт или онлайн магазин за компютърна техника втора ръка. Такива търговци тестват предварително функционалността на системите, предоставят гаранция при покупката и получавате качествени предложения. Също, ако за вас важен фактор е добрият външен вид с минимални забележки, определени търговци отделят тези продукти в един по-висок клас от тези с по-лоша външност, но пълноценна функционалност.

На какво е важно да обърнем внимание при покупка?

Ето някои препоръки за тестване, когато включите устройството в захранването. Ще ви позволят да направите най-добрия и правилен избор:

  • оглед на външния вид – препоръките са за пазаруване от специализиран сайт, където да получите по-висок клас монитор с минимални следи от употреба и дефекти;
  • преглед на изобразяваната картина – свържете към компютър и вижте графиката. Опитайте се да отворите на дисплея черен фон, позволяващ веднага да забележите изгорелите пиксели, ако има такива – това са точките, които не променят цвета си и светят постоянно;
  • проверете състоянието на вградените говорители – някои модели са с вградени аудио говорители, така че тествайте как възпроизвеждат звука, чува ли се изкривяване и нежелани звуци;
  • проучете характеристиките от описанието – пазарувайте от сайт, където има списък в описанието с основните спецификации, за да проверите дали съответстват на нуждите ви.