Android Phone to Windows 11 PC

Как да свържете вашия телефон с Android към вашия компютър с Windows 11

Свързването на двете ви позволява да изпращате текстови съобщения, да виждате известия, незабавно да правите снимки и дори да стартирате приложения от вашия Android на вашия компютър с Windows 11

Правите снимка на телефона си и сега искате да я видите на по-голям екран. Получавате текстово съобщение, но не искате да изкопавате телефона си, за да му отговорите, докато работите на компютъра си. Windows 11 ви позволява да видите тази снимка и да отговорите на това съобщение направо от вашата клавиатура. Всичко, което трябва да направите, е да свържете устройството си с Android към Windows 11. Най-впечатляващото е, че с някои модели телефони с Android можете едновременно да използвате няколко мобилни приложения направо на компютъра си.

Години наред Apple е начело на Windows по отношение на интеграция на мобилни и настолни компютри със способността на macOS да позволява на потребителите да изпращат текстови съобщения и да извършват обаждания от работния плот. Mac-овете, базирани на Apple Silicon, отиват дори по-далеч, с възможност за стартиране на мобилно приложение. Потребителите на Windows най-накрая могат да претендират поне за равенство с описаната тук функционалност от мобилно устройство към настолен компютър, която Microsoft актуализира през март.

Ако имате iPhone, можете също да го свържете към компютър с Windows 11, но няма да получите същата дълбочина на изживяване, както потребителите на Android. Microsoft заяви, че иска да въведе същата функционалност за iPhone в Windows, но Apple отдавна не се интересуваше от освобождаването на потребителите от блокиране със своите продукти. Въпреки това можете да свържете iPhone към компютър с Windows за някои основни функции за прехвърляне на файлове. Тук обаче ви показваме как да свържете телефон с Android и компютър с Windows 11 за по-богата интегрирана настройка за мобилни и настолни компютри.

Какво ви е необходимо, за да започнете

Windows 11 ви подканва да свържете вашия смартфон по време на процеса на първоначална настройка. Ако приемем, че не сте го направили по това време, ние ще ви преведем през процедурата и ще извикаме няколко неща, които трябва да знаете, преди да започнете.

Едно важно изискване е, че трябва да инсталирате приложение на телефона си, наречено Link to Windows  от Google Play Store и да влезете в приложението със същия акаунт в Microsoft, в който сте влезли на вашия компютър. На определени телефони приложението е предварително инсталирано. Без притеснения от страна на компютъра на връзката, тъй като приложението Phone Link е предварително инсталирано на всички компютри с Windows 11.

Link to Windows

Друго изискване е телефонът да е в обхвата на компютъра с Bluetooth и WiFi, тъй като въпреки че показването и контролът се извършват на компютъра, приложенията все още работят на телефона.

Освен това, за да получите функционалност от Android към Windows 11, трябва да използвате Android 7 или по-нова версия. Всеки компютър с Windows 11 работи. За да тестваме настройката, използвахме Surface Laptop 3 и Samsung Galaxy S21 Ultra. Моделът на телефона е по-важен от модела на компютъра по отношение на функциите, които получавате.

С последната актуализация Microsoft опрости стратегията си за свързване на телефони. На вашия компютър има приложение, наречено Phone Link, и друго приложение, наречено Link to Windows, което инсталирате на мобилното си устройство. Преди връзката към Windows работеше само с избрани модели на Samsung и телефони Surface Duo (някои модели на Honor бяха добавени наскоро за потребители в Китай). Тези модели все още получават повече възможности, като отразяване на приложения за Android на компютъра. Обърнете внимание, че това е различно от много рекламираната способност на Windows 11 да стартира приложения за Android, в която приложенията всъщност работят на хардуера на компютъра.

Една последна уводна бележка относно системата Link to Windows: Можете да я инсталирате на няколко компютъра за един и същ телефон, така че ако се движите между настолен компютър и дома, и лаптоп на път, тя ще работи и на двете.

Стъпка по стъпка: Как да свържете вашия Android и вашия компютър

  • Отворете приложението Phone Link на вашия компютър с Windows 11. Тук ще видите първата страница от процес на настройка в четири стъпки.

Отворете приложението Phone Link на вашия компютър с Windows 11

  • Влезте във вашия акаунт в Microsoft. Ако вече сте влезли в акаунт при настройката на компютъра, това е лесен въпрос за приемане на акаунта в съветника.

  • Инсталирайте мобилното приложение Link to Windows. Получавате го или чрез търсене в Google Play, или чрез въвеждане на www.aka.ms/yourpc(Отваря се в нов прозорец) в мобилния ви браузър. Като алтернатива, на скорошни телефони Samsung и Surface Duo, просто дръпнете надолу сянката за бързи настройки и изберете Свързване към Windows. Натиснете продължително, за да стигнете до настройките за синхронизиране.

  • Сдвоете вашия телефон и компютър. Тук имате избор между сдвояване с помощта на QR код или въвеждане на текстов код, показан в приложението Phone Link на компютъра, в придружаващото приложение на телефона. Имайте предвид, че трябва да сканирате QR кода в приложението Link to Windows на телефона – не забравяйте да използвате камерата в приложението. След като извършите един от двата метода на сдвояване, това е всичко. Вие сте готови!

Получавате поздравителна страница, показваща, че връзката е била успешна.

Следва бърз визуален урок за това какво можете да правите с приложението сега, когато телефонът ви е свързан.

Какво можете да правите със свързан телефон?

Както споменахме, по-изящните функции работят само на определени модели телефони, но свързването с всеки телефон с Android, който настроите, ви позволява да виждате и отговаряте на текстови съобщения, да виждате и управлявате известия, да извършвате и отговаряте на повиквания и да получавате незабавно снимки на компютъра.

Microsoft наскоро преработи интерфейса на приложението, за да покаже основните опции (Съобщения, Обаждания, Приложения, Снимки) в горната част. Вече виждате скорошни приложения и връзка Преглед на всички приложения, когато щракнете върху иконата в системната област. Известията са поставени в левия панел.