(Image credit: Rockstar)

Играчите на Grand Theft Auto „с право са доста ядосани“, след като Rockstar извърши около 200 акта на grand theft auto

„Това е доста объркващ пример за опит за въвеждане на FOMO в една десетилетна игра“.

Последната актуализация на Grand Theft Auto Online, San Andreas Mercenaries, пристигна вчера и добавя нов тип мисии, различно козметично съдържание и куп промени в качеството на живот. Това, което ядоса феновете обаче, е случилото се със стотици превозни средства.

Rockstar се раздава с тази безплатна актуализация, но също така свърши доста работа, за да отнеме около 200 коли и мотоциклети от магазините в играта. За да добавите обида към нараняване, куп от тях вече са предоставени на абонатите на GTA+, първокласното предложение на играта, чрез Vinewood Car Club (до който имат достъп само играчи на GTA+).

Това е игра на 10 години. Rockstar беше отбелязал, че ще премахне някои автомобили преди актуализацията, но играчите предположиха, че това означава да се отървем от няколко стари играчки, които никой вече не използва. Това не беше така.

От своя страна Rockstar каза, че „много по-рядко използвани превозни средства са премахнати от уебсайтовете на представителствата, за да се рационализира изживяването при пазаруване … те понякога ще бъдат предоставяни по други начини, включително в Lucky Wheel на The Diamond Casino & Resort“.

Във форумите на GTA играчите поддържат каталог на превозните средства, които са премахнати от уебсайтовете в играта (по какъв начин ги купувате) и списъкът е обширен. Особена ябълка на раздора за играчите е твърдението на Rockstar, че ще премахне „по-рядко използваните“ автомобили, защото това не е така.

„Казаха по-малки превозни средства и премахнаха всичко по дяволите“, каза SparkySyndicate, което не е съвсем точно, но може би улавя емоция.

„До голяма степен бих се съгласил колите, които можете просто да откраднете от улицата и да съхранявате в гараж, бъдат премахнати от уебсайтовете, но те станаха абсолютно ядрени и отнеха купища превозни средства, които, нека бъдем честни тук, определено правят не отговарят на описанието на „по-малко използвани“, каза ImAddictedToGaming. „Искам да кажа сериозно, че ми казвате, че коли като Jester и Massacro, чифт невероятни коли на много достъпна цена, се използват по-малко от Virgo от Ill-Gotten Gains или Baller LE LWB?

„Опитвам се да видя малко логика във всичко, което правят, независимо дали съм съгласен с това или не, но не виждам нищо в това. Знам, че вероятно се опитват да стимулират абонаменти за GTA+ или да увеличат броя на играчите, което Разбирам, защото те са бизнес, но премахването на достъпа до старо съдържание, част от което е достъпно за всички от 2013 г. насам, и заключването му зад платена стена (или най-малкото FOMO модел през седмиците на събитието) е отвратително“.

О, кикърът за компютърни играчи е нещо добро. Вземете любимия Stirling GT: това е една от колите, които бяха засегнати и сега е достъпна за закупуване само от абонати на GTA+. Не можете да се абонирате за GTA+ на компютър. Абонаментът е достъпен само за играчи на PS5 и Xbox Series S/X.