Геймърски столове

Геймърски столове

Геймърски столове – какъв да изберем

За един истински геймър е важен не само лаптопът,но и мястото, на което играе. Геймърските столове са много и различни, което ви помага да намерите най-подходящият за вас.

По какво се различава от обикновен офис стол

Основната разлика на гейминг моделите е външният вид. Почти всички да вдъхновени от състезателни симулатори или култови заглавия. Имат много допълнителни функции и се предлагат в различни цветове. В сравнение с тях, офис столовете не се натрапват толкова и са в по-семпли цветове. При тях липсват и някои от функциите, които са важни за удобството ни, когато играем. Нека видим предимствата и на двата варианта:

 

Геймърски За офис
Вдъхновени от видео игри, седалки на самолети и състезателни коли Подходящи за хора, които работят дълго време зад бюро
Подлакътниците могат да се регулират в поне 4 равнини Имат ергономичен дизайн, който намалява напрежението на гръбначния стълб и увеличава продуктивността
Разполагат с опора за врата и главата Изискан външен вид, подходящ за всяко помещение
Имат здрава метална основа с форма на петолъчка По-достъпна цена

Гейминг столове за игри с коли

За феновете на автомобилни спортове и игрите, свързани с тях се предлагат специални модели, към които могат да се добавят кормило и педали. Воланът и педалите се монтират за вашият стол и ви придават усещането, че наистина сте в автомобил. Има и модели, които са си изцяло оборудвани с всички аксесоари и не е нужно да ги монтирате допълнително. Те ви доставят удобство, стабилност, комфорт и реалистични усещания по време на игра. Предимството му е, че е по-компактен и не заема много място когато не се използва.

Правилна позиция по време на игра

Трябва да се нагласите така, че вашите бедра и колене да са на една линия. Краката ви трябва да достигат пода, за да имате упора. Това е важно, защото ако коленете ви са по-високо от бедрата, затруднявате кръвообръщението, а ако са на по-ниско, ще натоварите кръста си. Изпробвайте различни позиции на облегалката, като сменяте ъгъла. Правете това, докато не откриете най-подходящата за вашето удобство. За подлакътниците е важно да държат лактите ви под ъгъл от 90 градуса, когато използвате клавиатура и мишка.

Какво да гледаме при избор 

Първото, по което избирате е външният вид, разбира се. Но е важно да обърнете внимание и на по-горе споменатите характеристики. Съобразете размера с пространството, с което разполагате. Изберете материала, който ще ви е най-удобен. Помислете дали искате да бъде подвижен или статичен и след това разгледайте моделите с колелца или без. Най-важното е да ви създава максимален комфорт, за да бъдете удовлетворени от покупката си.