Безопасността на детските електрически тротинетки: Как да ги изберем и използваме правилно?

Бързото и безпроблемно придвижване пеш на кратки разстояния в условия на градска среда преди време беше изискваше усилия. Днес този проблем е напълно решен, дори и за по-малките дечица, чрез употребата на подходящата детска електрическа тротинетка. Какви са особеностите при правилния избор и как да сте в по-голяма безопасност при каране? Споделят от онлайн магазин 4sales.

Защо е важно да изберем и използваме правилно детски ел тротинетки?

При правилно подбрана ел тротинетка за придвижване в градска среда, тя осигурява повишена безопасност и комфорт при употреба. Особено важно е теглото, размерите и максимално развиваната скорост. Това позволява бързо придвижване до училище, игралната площадка, до вкъщи или до друго място за кратко време.

На кои характеристики трябва да обърнем внимание, преди да купим?

При избора на ел тротинетки за деца, важно е да обърнем внимание на някои особености и характеристики, така че да увеличим нивото на безопасност и потребителско изживяване:

  • възрастови ограничения – подобно превозно средство се препоръчва за деца над седем години. По-малките дечица нямат достатъчно развита координация и внимание;
  • скорост, капацитет и мощност на ел тротинетката – мощният двигател по-лесно преодолява релефните и наклонени терени. Средната, подходяща за деца, мощност е до 150W. От капацитета на батерията зависи колко време ще се возите с едно зареждане. Минимумът е достатъчен за около половин час каране. Оптималният показател е 9-12 Ah (амперчаса). Скоростта за движение, за деца под 12 години, може да е до 12 км/ч;
  • големина на гумите – по-големият диаметър прави возенето по-меко, но допринасят за по-голямото тегло. Оптималният диаметър е 8-10 инча;
  • тегло – ако батерията се изтощи на неподходящото място, ел тротинетката ще трябва да се носи. Теглото може да варира от 7 до над 20 кг.. При моделите за деца, за най-оптимално тегло се счита 7-10 кг.

Как да ги използваме за повишена безопасност?

Гаранция за 100% липса на инциденти никой не може да даде, но само правилната употреба, спазването на някои мерки и нужния родителски контрол могат значително да увеличат степента на безопасност при каране на ел тротинетки. В някои модели дори са предвидени специални светлинни и звукови сигнализации, позволяващи предварителното информиране на останалите участници в движението относно предприемане на определена маневра.

Ел скутерите, според закона за движение по пътищата, са МПС, тъй като имат електрически двигател, поради което попадат под определени закони и регулации. Масовите електрически двуколесни МПС попадат под категория L1e-В или L1e (мотопед) и трябва да имат регистрация в КАТ, водачът да е над 16 години и да носи защитна каска.